Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja donio je Odluku o dodjeli NAGRADE I PRIZNANJA ZA DOPRINOS RAZVOJU PODUZETNIŠTVA U SREDNJOJ I JUGOISTOČNOJ EUROPI „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“ za Društvo MEDIACOMMERCE d.o.o. Savudrija, Hrvatska.

Pročelje je obojano siloksan bojom nove generacije Silkos Torino, otporne na sve vremenske uvijete". Radove obavio Plavi oblutak.

Projekt rekonstrukcije 22 stupa sa Oikos proizvodom Travertino Romano u Veleučilištu Karlovac, bivšoj austrougarskoj vojarni Krsto Frankopan iz 19 stoljeća.

Izvođač "Teh-gradnja" Zagreb, Konzervator Sanja Buble. 

Više o projektu na web portalu Slobodne Dalmacije... OVDJE

 

Novootvoreni hotel Bellevue Superior City u Šibeniku uredio je fasadu Oikos dekoracijom Imperium, u tonu starog zlata. Diskretni sjaj fasade mjenja svoj izgled ovisno o položaju sunca i refleksa svijetla. Smjeli i unikatni efekt na ovim prostorima, te rijetko viđen u Evropi, su osmislili projektanti Zoran i Davor Popović, a izvela tvrtka Naprijed iz Šibenika.
Novi trendovi sve više dekoracije u interijeru preslikavaju na fasadne površine zamjenjujući tradicionalnu tehniku.

Ekološke boje svoju primjenu imaju u uređenju i dekoraciji apartmana i hotela visoke klase, a pri tome ispunjavaju i stroge svjetske standarde kakvoće i kvalitete. Pogledajte neke od eksluzivnih hotela koji su koristili Oikos rješenja pri uređenju. Pozivamo i sve ostale partnere koji su koristili Oikos boje pri uređenju svojih objekata, da nam pošalju svoje slike koje ćemo vrlo rado prezentirati na našim web stranicama.

Oikos boje našle su svoju primjenu i u očuvanju kulturne baštine. Ekološke boje za fasade koriste se za restauriranje starih povijesnih objekata sa posebnim garancijama trajnosti i postojanosti.

Zavirimo na trenutak u radionicu HNK-a Zagreb gdje se na čelu s akademskim slikarom Damirom Medvešekom kreiraju svi scenski radovi.

OIKOS ekološke boje i dekoracije su pronašle svoju primjenu i u sve popularnijem segmentu Industrijskog dizajna. Pogledajte neke od aplikacija OIKOS boja u dizajnerskim rješenjima.

OIKOS ekološke boje i dekoracije našle su svoju primjenu u kreaciji scenografije vrhunskih izvedbi HNK, kao što su Figarov Pir, Glembajevi, Turandot, Tosca...